Jij maakt inbreuk

Heb jij een sommatiebrief ontvangen omdat je inbreuk zou maken op de merk-, model-, handelsnaam- of auteursrechten van een ander? Is er oppositie tegen jouw merkaanvraag ingesteld?  

Aarzel niet om ons om een eerste vrijblijvende inschatting van je juridische positie te vragen. Vaak wordt de soep minder heet gegeten dan deze geserveerd wordt.

Mocht dit nodig zijn, dan lossen wij het probleem graag voor je op. 

Een ander maakt inbreuk

Een merkregistratie bied je een juridische basis om op te treden tegen gebruik van een identiek of overeenstemmend merk door derden mits ook sprake is van identieke of vergelijkbare producten of diensten.

Word jij geconfronteerd met een concurrent die gebruik maakt van jouw merk of een merk wat wel erg daarop lijkt, dan kan deze concurrent hierop worden aangesproken.

Het is ook mogelijk dat een ander jouw naam ook als merk heeft gedeponeerd. In dat geval kunnen we hiertegen bezwaar maken door een oppositie tegen
die aanvraag in te dienen.

Weigering

Een merk mag niet beschrijvend voor of verwijzend naar de voor jou relevante producten of diensten zijn. Een te beschrijvend merk loopt dan ook het risico om geweigerd te worden. Zelfs logo's lopen tegenwoordig een kans om geweigerd te worden. 

Heb jij een weigering ontvangen. Wij kunnen een verweerschrift voor je opstellen en proberen om de weigering ongedaan te maken.